Hans Klippel
"Als u goed voor uw werknemers zorgt, dan zorgen zij goed voor de klanten!"

Hans Klippel

“Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist” Epictetus (50 – 130 n Chr)

-

Over mijzelf,

Ruim dertig jaar was ik actief in de automotive sector, waarvan vijftien jaar als commercieel trainer, voordat ik de overstap maakte naar Steyn & Allberg. Mijn drijfveer is mijn interesse in wat de medewerker of de klant beweegt om te doen wat hij of zij doet. Telkens vraag ik, en ben ik nieuwsgierig, naar wat beter kan en waar het anders moet. Ik heb mij mogen ontwikkelen in de organisatie psychologie en vanuit dat kennisveld ga ik, graag samen met u, op zoek naar de antwoorden. Ik ben niet de zoveelste consultant die komt vertellen hoe u de dingen anders aan moet pakken. Ik ben wél de partner die samen met u de weg en manier vindt om tot betere resultaten te komen. Dat is mijn onderscheidend vermogen. 
-

Inspiratie

In het verleden ben ik positief gegrepen door de Japanse gastvrijheidsbeleving. 

Omotenashi betekent vrij vertaald; ‘de manier waarop een klant moet worden benaderd en worden bediend’. Het is een manier van werken waarbij, gastvrijheid, beleving én inleving, begrip en respect worden gecombineerd tot een winstgevend concept. Ik heb dit in Japan mogen ervaren en ik deel het graag met mijn opdrachtgevers. Het is ook één van de uitgangspunten van waaruit álle trainers van Steyn & Allberg werken.

 

Samenwerking

Werken met één van de trainers van Steyn & Allberg brengt u vernieuwde inzichten, frisse ideeën en blijvend resultaat. Ik ga graag met u in gesprek!