Marianne Boerman
Gooi het roer om!

Marianne Boerman

Mijn specialiteit is dat ik goed ben in het aanvoelen en filteren van de non-verbale signalen die afgegeven worden. Ik ben empathisch en zorg ervoor dat mensen ervaren en voelen dat er het veilig is om zich kwetsbaar op te stellen.

-

Dit is mijn verhaal;  

 

Ik ben 40 jaar en woon samen met mijn drie kinderen (10, 11 en 16) in Nijeveen, een klein dorpje in Zuidwest Drenthe, waar ook mijn roots liggen. In mijn twintiger jaren heb ik een korte uitstap gemaakt naar Amersfoort, een prachtige stad, met al zijn oude panden, grachten en gezellige pleinen. Maar de rust, familie en huizenprijzen hebben mij weer terug doen trekken naar het noorden. 

 

In mijn vrije tijd toer ik graag met mijn motor om te genieten van de vrijheid en de rust en sóms eventjes de snelheid. Bij slecht weer verveel ik me ook niet en speel ik piano. Op sportief vlak speel ik in de winter volleybal in de zaal en in de zomer beachvolleybal. Al is er helemaal geen zee te bekennen in mijn omgeving, dus we spelen  in een grote bak met zand. Verder leg ik mijn lat graag hoog en daarom heb ik mezelf ten doel gesteld om voor eind 2020 een halve marathon te gaan lopen. 

 

Mijn achtergrond zowel qua opleiding als werk ligt in de kinderopvang. Zo heb ik SPW gedaan en jarenlang voor de groep gestaan als leidster en later werd ik leidinggevende. Echter heb ik door het verlies van mijn dochter 13 jaar geleden keuzes gemaakt die ik misschien anders nooit had gemaakt. 8 jaar geleden heb ik het roer omgegooid en ben ik mijn eigen gastouderbureau gestart. Stilzitten is niet zo mijn ding, want daarnaast werkte ik mee bij het advies- en ingenieursbureau van mijn ex-partner. In deze periode vond ik met name de verdiepende gesprekken met de mensen fantastisch en leerzaam. Dat is dan ook de reden dat ik een paar jaar geleden een opleiding tot professioneel coach heb gevolgd en met succes heb afgerond. 

 

Mijn specialiteit is dat ik goed ben in het aanvoelen en filteren van de non-verbale signalen die afgegeven worden. Ik ben empathisch en zorg ervoor dat mensen ervaren en voelen dat er het veilig is  om zich kwetsbaar op te stellen. Dit kan ik vervolgens inzetten om mensen individueel of in teamverband inzicht te laten krijgen in hun kwaliteiten en hun uitdagingen. Door vragen te stellen plant ik een zaadje, met als doel dat dit uitbloeit tot een vruchtbare verandering in het denkproces.

 

Opdrachtgevers mogen van mij verwachten dat ik een passend programma ontwikkel, waarbij ik kijk welke rol elk individu binnen de organisatie speelt bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Door goed te observeren en verdiepende vragen te stellen ontstaat er bewustwording en inzicht om opbouwend gedrag te conditioneren voor een blijvende verandering. Steyn&Allberg is voor mij een organisatie met een open karakter en nog volop door ontwikkelt, maar een sterk en stabiel fundament heeft. Een partij waar je als partner de vrijheid krijgt om mee te denken, om aan te passen waar mogelijk en waar vooral gekeken wordt naar ‘Wat kan Wel!’ Dit principe draag ik ook uit, zowel thuis als in mijn werk. Want met positiviteit liggen alle mogelijkheden open. Samen met Steyn&Allberg ben ik in staat om mijn klanten belachelijk goed te helpen!   

 

De zee heeft altijd al een enorme aantrekkingskracht op mij gehad. Ik vind het fantastisch om de rimpeling te zien wanneer je een kiezelsteen in het water gooit. Laat staan wat er gebeurt wanneer je een veldkei in het water gooit! Alles is energie en alles staat met elkaar in verbinding. Mijn doel is om organisaties en medewerkers bewust te maken dat elke actie (het gooien van de kiezel of de kei) een effect heeft op dat wat er daarna gebeurt (voor jezelf of voor jouw organisatie).”

-