Verkooptrainingen

Commerciële Vaardigheden (3 daags)

U bent een professional in uw vak, maar verkopen is een vak apart! Wilt u meer weten over de manier waarop u een klant benadert, de informatie die u geeft, de wijze waarop u een luisterend oor biedt en inspeelt op klantsignalen? Deze nieuwe, doortastende training Commerciële Vaardigheden is speciaal voor dit doeleinde ontwikkeld. U leert een commercieel gesprek te voeren en u voelt zich zelfverzekerder in een verkoopgesprek. En dat levert u meer commerciële successen op!

 

Resultaat na de training Commerciële daadkracht:

  • Kent u de structuur van het commerciële proces
  • Kunt u gerichter luisteren en de behoefte van de klant achterhalen
  • Bent u in staat uw oplossing duidelijk te presenteren
  • Kunt u uw organisatie, diensten of producten goed onder de aandacht brengen
  • Bent u, op authentieke wijze, slagvaardig in klantgesprekken

 

De training Commerciële Vaardigheden is bestemd voor professionals (mbo/hbo/wo werk- en denkniveau) die alles weten van hun vakgebied, maar nog niet – of in mindere mate – vertrouwd zijn met het verkopen van zichzelf en hun organisatie.

 

Daarnaast herkent u zichzelf in één of meerdere van de volgende omschrijvingen:
Als ik nu eens kon denken als de klant, dan snapte ik ook zijn behoeften beter; een beetje meer lef zou mij zeker helpen om klantgesprekken tot een succesvol vervolg te brengen; ik vind dat ik me nog beter moet voorbereiden op het verkoopgesprek met de klant, maar hoe? Ik bedenk achteraf pas wat ik tijdens het gesprek echt had willen zeggen, waarom vind ik vaak geen aansluiting bij de klant? Ik heb een leuk gesprek gehad, maar hoe nu verder?

 

In de training Commerciële Vaardigheden staat ‘leren door doen’ centraal. Korte theoretische inleidingen worden vertaald naar uw persoonlijke klantcontacten. U traint uw eigen vaardigheden door middel van rollenspellen rondom situaties uit uw eigen praktijk, daarbij ondersteund door de trainer.